Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2020 16:29
Čas čtení 1:49
Vojtěch Vanda

Demonstrace v Bělorusku jsou řízeny z Česka, tvrdí Lukašenko

NEWS BĚLORUSKO ČESKO
Uložit Uložené

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko, který obhajuje mandát před opoziční kandidátkou Svjatlanou Cichanouskou, tvrdí, že demonstrace proti výsledkům voleb organizují lidé žijící krom Polska a Velké Británie také v Česku.

„Nedopustím další Majdan,“ dušoval se v pondělí podle ruské zpravodajské agentury TASS, jak uvedly Novinky.cz, nynější běloruský prezident Alexandr Lukašenko, jenž je někdy také označován za posledního evropského diktátora. V reakci na noční protesty z neděle na pondělí, které po celém Bělorusku vyvolaly předběžné výsledky prezidentských voleb, uvedl, že demonstrace řídili lidé žijící v zahraničí, a to konkrétně i v Česku.

Doporučeno
V Bělorusku vypukly po volbách nepokoje. Diktátor Lukašenko povolal armádu a omezil internet V Bělorusku vypukly po volbách nepokoje. Diktátor Lukašenko povolal armádu a omezil internet 10. srpna 2020 8:02

Ve volbách totiž Lukašenko údajně získal 80,23 % hlasů, čímž prakticky převálcoval opoziční kandidátku Svjatlanu Cichanouskou. Při volební účasti 84 % měla získat pouhých 9,9 %. Proto opozice, která nesouhlasila s tímto výsledkem, uspořádala nejen v Minsku, ale ve městech po celém Bělorusku demonstrace.

Domů
Sdílet
Diskuse