Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2020 15:49
Čas čtení 0:45
Daniel Mikolášik

Trump tvrdí, že pokud prohraje volby, Američané se budou muset učit čínsky

POLITIKA
Uložit Uložené

Kritizuje tím svého volebního rivala Bidena.

Už za pár měsíců se ve Spojených státech amerických budou konat prezidentské volby. Nejžhavějšími kandidáty jsou za republikány aktuální americký prezident Donald Trump a za demokraty bývalý viceprezident Joe Biden.

Jak informuje CNN, Trump ve dvou nedávných rozhovorech kritizoval Bidena za slabý postoj vůči Číně. Rovněž uvedl, že pokud by náhodou prohrál a Biden by zvítězil, Američané se budou muset učit čínsky, protože Čína prý ovládne USA.

Doporučeno
Nikdo mě nepřipravil na gumové projektily a na to, že začnou zabíjet lidi, popisuje situaci v Bělorusku Nataliya (Rozhovor) Nikdo mě nepřipravil na gumové projektily a na to, že začnou zabíjet lidi, popisuje situaci v Bělorusku Nataliya (Rozhovor) 11. srpna 2020 11:27

V rozhovoru o sobě mluvil ve třetí osobě: „Pokud tyto volby Donald Trump prohraje, Čína bude vlastnit Spojené státy. Chcete slyšet pravdu? Pokud nevyhraju, budete se muset učit čínsky,“ uvedl Trump.

Současný americký prezident obviňuje Čínu z toho, že nedokázala zabránit rozšíření koronaviru do celého světa, ze zatajování informací ještě v rané fázi onemocnění a ze šíření hoaxů o viru. Kromě toho vede Trumpova administrativa již několik let s Pekingem obrovské obchodní spory. 

Domů
Sdílet
Diskuse