Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2020 19:46
Čas čtení 1:23
Dominik Vetrák

Toto je první skutečná hra nové generace. Grafika a efekty v akčním RPG Black Myth: Wu Kong vyrážejí dech

TECH
Uložit Uložené

Na hře pracuje nezávislé studio Game Science Studio z Číny.

Čínští vývojáři ze studia Game Science Studio zničehonic vydali 13minutové gameplay video jejich připravovaného titulu s názvem Black Myth: Wu Kong. Hra je založena na známé čínské legendě o Monkey Kingovi jménem Wukong, jedné z hlavních postav skvělého příběhu Journey to the West.

Doporučeno
Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů 14. července 2020 16:08

Titul má úžasně efekty, různé barevné, světelné odrazy, magická světla a podobně. Skvěle se dívá i na ohnivé útoky a obzvláště obdivuhodná je hustota zalesnění a zeleně. Hlavní postava Monkey King se může transformovat do několika podob s různým stylem útoků a celkové hratelnosti.

Každá postava má vlastní sadu speciálních pohybů, což skvěle demonstruje samotné gameplay video. Na jeho konci jsme se dočkali i sestřihu některých scén ze hry, které vyrážejí dech.

Hra je teprve v Pre-Alpha fázi, takže se před vydáním rapidně změní. Zbývá jen doufat, že ještě k lepšímu. Pokud se ti během sledování videa zdál celkový styl povědomý, bude to tím, že se tvůrci inspirovali Sekirem, God of War či Monster Hunter World.

Game Science Studio bylo založeno v roce 2014 bývalými zaměstnanci konglomerátu Tencent. Jde o nezávislou společnost, která má dvě studia. Jedno se věnuje PC a mobilním hrám (mají na kontě už dvě povedené věci), zatímco to druhé se rozhodlo vstoupit na trh prémiových konzolových her.

Předprodukci a plánování začali koncem roku 2017, kdy na hře pracovalo 13 lidí. Tento rok jich už bylo 30 a zdá se, že vývoj je v plném proudu. Vydání hry ale neočekáváme dříve než v roce 2023. Na podobně vypadajících hrách totiž běžně dělají i stovky vývojářů. Vyjít má na všechny moderní platformy, ale pochybujeme, že PS4 a Xbox One něco podobného rozběhnou.

Concept arty a screenshoty

V Číně postupně roste velké množství talentovaných vývojářů. Všimli si to i lidé ze Sony, kteří vytvořili China Hero Project na podporu čínských studií s originálními nápady.

Na základě toho vzniknou hry jako F. I. S. T., multiplayerová PSVR střílečka ve vesmíru s názvem Project Boundary, Anno: Mutationem či nejznámější titul Lost Soul Aside, na kterém zpočátku pracoval jediný vývojář!

Nesmíme zapomínat ani na skvěle vypadající fantasy Genshin Impact. S čínskými vývojáři musíme do budoucna počítat. Nepochybně nám v nové generaci konzolí doručí skvělé hry.

Domů
Sdílet
Diskuse