Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. srpna 2020 12:47
Čas čtení 0:42
Matej Krajčovič

Muž zemřel přímo v obchodě. Zaměstnanci jeho tělo zakryli deštníky a plechovkami od piva, aby mohlo zůstat otevřeno

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rozhodnutí nezavřít celou prodejnu v Brazílii vyvolalo pohoršení.

Brazilský Carrefour pobouřil širokou veřejnost v zemi poté, co měli zaměstnanci tělo mrtvého muže, který zemřel přímo mezi regály, zakrýt deštníky. Obchod přitom zůstal otevřený a kolem jeho těla minimálně 4 hodiny chodili běžní zákazníci, píší FoxNews.   

59letý Manoel Moisés Cavalcante byl navíc zaměstnancem obchodu a smrtelný infarkt utrpěl přímo během pracovní doby.

Doporučeno
Muslimka Lenka: Kvůli víře mi vyhrožovali smrtí i členové rodiny. Někteří lidé to berou jako zradu vlasti Muslimka Lenka: Kvůli víře mi vyhrožovali smrtí i členové rodiny. Někteří lidé to berou jako zradu vlasti 23. srpna 2020 9:13

Právě rozhodnutí nezavřít je terčem masivní kritiky. Oficiální prohlášení a omluvu už firma komunikovala prostřednictvím Twitteru.

Ani samotné zakrytí kartony, deštníky a plechovkami od piva, které si pak budou moci koupit běžní zákazníci, ale asi nepatří mezi uctivé způsoby nakládání s tělem zesnulého. Dlouhé čekání bylo způsobeno čekáním na pohřební službu.

Hypermarket uvádí, že pokyny nehýbat s tělem má ve svých nařízeních, ale nyní do nich přibyla i instrukce okamžitě prodejnu zavřít. Na společnost se však pravděpodobně kritika povalují ještě několik týdnů.

Zamestnanec zomrel priamo v obchode, Carrefour jeho telo zakryl iba dáždnikmi a plechovkami od piva
Zdroj: Carrefour.br

Pro web Globo.com se vyjádřila manželka zemřelého: „Jsem pobouřena. Lidské bytosti podle všeho neznamenají nic. Lidé se starají jen o peníze.“

Domů
Sdílet
Diskuse