Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2020 8:59
Čas čtení 1:02
Viktor Kniš

Ariana Grande a Lady Gaga vystoupily na MTV Video Music Awards ve futuristických rouškách. Billie Eilish ceny nezískala

HUDBA
Uložit Uložené

MTV VMA letos ovládla Lady Gaga, která získala 5 ocenění. Předávání cen podle hlasování fanoušků se konalo na několika místech v New Yorku.

Lady Gaga ovládla letošní předávání cen MTV Video Music Awards, které se kvůli koronaviru konaly hned na několika místech v New Yorku. Americká zpěvačka získala pět ocenění, největšímu úspěchu se přitom těšila skladba Rain on Me, na které hostuje i Ariana Grande. Obě popové divy skladbu kromě několika dalších odprezentovaly i živě, a tak se video stane symbolem předávání prestižních cen pro rok 2020. 

Překvapením je, že ani jednu nominaci neproměnila zpěvačka Billie Eilish, pravdou však zůstává, že od vydání debutu už uplynul nějaký čas a patřily jí loňské galavečery. 

V tomto případě jsou ceny o to vzácnější, že o nich nerozhoduje porota nebo novináři, ale samotní fanoušci v internetovém hlasování.

Doporučeno
Do českých kin míří unikátní dokument Králové videa. Připomene časy amatérského rychlodabingu Do českých kin míří unikátní dokument Králové videa. Připomene časy amatérského rychlodabingu 30. srpna 2020 18:00

Kromě hudebních kategorií Lady Gaga získala i speciální cenu Tricon Award, která je vyznamenáním za její působení aktivistky, ale i módní ikony. „To pro mě znamená víc, než si pravděpodobně myslíte,“ řekla zpěvačka. „Pro mnoho lidí to nebyl lehký rok, ale já vidím ve světě velké vítězství odvahy,“ řekla Lady Gaga, když si cenu přebírala a vyjádřila přesvědčení, že se kultura znovu po pandemii nadechne. 

Dařilo se i The Weekndovi, ten na sebe upozornil albem After Hours, ještě více než MTV VMA ho však budou zajímat letošní Grammy, kde bude aspirovat na titul alba roku.

Vítězové nejdůležitějších kategorií:
Cena Tricon (ikona hudby, herectví, módy a aktivismu) – Lady Gaga
Video roku – The Weeknd (Blinding Lights)
Umělec roku – Lady Gaga
Skladba roku – Lady Gaga a Ariana Grande (Rain On Me)
Cena za nejlepší spolupráci – Lady Gaga a Ariana Grande (Rain On Me)
Nejlepší hip-hopová skladba – Megan Thee Stallion (Savage)
Nejlepší R&B skladba – The Weeknd (Blinding Lights)

Celkové výsledky včetně nominací najdeš na NME. 
Domů
Sdílet
Diskuse