Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2020 13:49
Čas čtení 0:35
Daniel Kopejska

Těchto 6 regionů Česka je v oranžovém stupni rizika nákazy

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Do oranžové kategorie přibyly další okresy, kde je počínající komunitní přenos Covid-19.

Kromě Prahy do oranžové kategorie přibude Beroun, Kladno, Kolín, Praha-východ a Uherské Hradiště. Pro tyto regiony budou nyní platit pravidla jako v Praze, třeba zavírání podniků o půlnoci. To bude platit od pondělí 14. září. Ministerstvo zdravotnictví to uvedlo ve své tiskové zprávě. Děje se tak kvůli stoupajícímu počtu nakažených na našem území. 

"Nejzatíženějšími regiony jsou Praha a Středočeský kraj, kde se objevuje počátek komunitního šíření. Ohniska nákazy evidujeme také v ostatních regionech, kde jsou však zdroje nákazy dohledatelné a virus se nešíří komunitně," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Doporučeno
Dánsko zařadilo Česko mezi rizikové země. Zakázalo vstup turistům Dánsko zařadilo Česko mezi rizikové země. Zakázalo vstup turistům 11. září 2020 13:12

Stejně tak se razantně zvětšil počet zelených míst v semaforu, těch bylo 10 a nyní jich je 40. Zelená barva značí místo výskytu nákazy bez komunitního přenosu. Nejvíc zasažená oblast je Středočeský kraj a jeho okolí.

Těchto 6 regionů Česka je v oranžovém stupni rizika nákazy
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví Čr
Domů
Sdílet
Diskuse