Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2020 17:07
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

Šéf antimonopolního úřadu Petr Rafaj rezignoval

NEWS
Uložit Uložené

Ve středu odpoledne svoji rezignaci přinesl prezidentovi Miloši Zemanovi. Odstoupit se rozhodl k prvnímu prosinci.

Petr Rafaj navštívil ve středu odpoledne v Lánech prezidenta Miloše Zemana, kterému přinesl svoji rezignaci z postu šéfa antimonopolního úřadu. V rezignačním dopise podle webu Novinky poděkoval za podporu a důvěru, kterou do něj prezident vložil a ve funkci předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže skončí k prvnímu prosinci tohoto roku.

Doporučeno
Česko je v nárůstu počtu nakažených nejhorší v Evropě. Prymula v pátek oznámí nová opatření Česko je v nárůstu počtu nakažených nejhorší v Evropě. Prymula v pátek oznámí nová opatření 7. října 2020 10:33

Po celých jedenáct let mého působení v čele úřadu jsem se snažil tuto důvěru nezklamat a svou funkci jsem vykonával nestranně a nezávisle, jak to od předsedy významného ústředního správního úřadu požadují právní předpisy i veřejnost,“ stálo v dopise. Také prezident odstupujícímu Petru Rafajovi poděkoval za vykonanou práci a popřál mu úspěch v dalším působení v jiných oblastech.

Odvolání Petra Rafaje z funkce již delší dobu požadoval premiér Andrej Babiš spolu s ministrem vnitra Janem Hamáčkem, a ačkoliv měl Rafajův mandát vypršet v červenci příštího roku, rozhodl se dobrovolně odstoupit již na konci roku. Jeho nástupcem by dle dosavadních informací mohl být náměstek ministra vnitra Petr Mlsna.

Petr Rafaj byl stále kritizován za jeho roli při soutěži na mýto, kdy měl preferovat společnost Kapsch. Loni se navíc dostal do hledáčku policie, která vyšetřovala korupci při zadávání veřejných zakázek v Brně a při domovní prohlídce zabavila Rafajovi dva miliony korun, jejichž původ nebyl schopen objasnit.

Domů
Sdílet
Diskuse