Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2020 10:33
Čas čtení 0:47
Tereza Šnajdrová

Česko je v nárůstu počtu nakažených nejhorší v Evropě. Prymula v pátek oznámí nová opatření

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Česká republika se kvůli včerejšímu rekordnímu nárůstu stala nejhůře zasaženou zemí Evropy v tomto ohledu. V pátek budou oznámena nová opatření.

V úterý přibylo rekordních 4 457 nakažených a Česko se tak stalo nejhůře zasaženou zemí Evropy v tomto ohledu. Dlouhou dobou jsme se drželi na druhé příčce hned za Španělskem, které si drželo prvenství několik měsíců. To se však podle změnilo a podle počtu nakažených na 100 tisíc obyvatel Česká republika Španělsko předběhla. 

Doporučeno
ANALÝZA: Hůře než Česko pandemii zvládají už jen Španělé. Kde jsme udělali chybu? ANALÝZA: Hůře než Česko pandemii zvládají už jen Španělé. Kde jsme udělali chybu? 5. října 2020 16:32

Kumulativní počet případů nakažených koronavirem za posledních 14 dní v přepočtu na 100 000 obyvatel je v Česku nejhorší ze zemí Evropské unie. Od začátku epidemie bylo podle webu Ministerstva zdravotnictví v zemi potvrzeno přes 90 tisíc případů nákazy. Na nárůst ihned zareagoval ministr zdravotnictví Roman Prymula, který tento stav označil za nepříznivý a v pátek plánuje oznámit nová opatření proti šíření nemoci.

Roste nejen počet pozitivně testovaných, ale také množství hospitalizovaných osob. Těch je v tuto chvíli 1 387, což je o dvě třetiny více, než tomu bylo minulé pondělí. Ještě výrazněji však stouplo číslo hospitalizovaných, kteří jsou ve vážném stavu. Těch se v nemocnicích nachází 326 a na popud Prymuly se právě tímto problémem bude v pondělí zabývat vláda, která má v plánu povolat na pomoc nemocnicím v rámci nouzového stavu studenty medicíny.

Domů
Sdílet
Diskuse