Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2020 8:25
Čas čtení 0:37
Ondřej Jarůšek

Rekordní sobota v Česku: Přibylo skoro 9 tisíc nakažených a opět desítky mrtvých

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo nové statistiky.

Ministerstvo zdravotnictví na svých webových stránkách zveřejnilo aktuální statistiky ohledně šíření nového typu koronaviru SARS-CoV-2 v Česku. Včera u nás bylo onemocnění covid-19 identifikováno u 8 713 osob, v rámci volného dne tak byla sobota opět rekordní. V tuto chvíli již máme bezmála 100 tisíc aktivních případů.

V nemocnicích se aktuálně nachází přes 3 400 pacientů, přičemž 596 z nich je ve vážném stavu. Včera také přibylo 33 obětí, celkový počet mrtvých tak stoupl na současných 1 352. V sobotu navíc přibylo jen 81 uzdravených – celkově se v Česku vyléčilo necelých 69 tisíc lidí. 

Doporučeno
Kvůli demonstraci proti restrikcím musí policie povolat stovky lidí. Denně přitom přijdeme až o 300 příslušníků, varuje Švejdar Kvůli demonstraci proti restrikcím musí policie povolat stovky lidí. Denně přitom přijdeme až o 300 příslušníků, varuje Švejdar 17. října 2020 11:33

Rekordní sobota v Česku: Přibylo skoro 9 tisíc nakažených a více než 30 lidí zemřelo
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

Kvůli zhoršené epidemiologické situaci platí na území celé České republiky přísná bezpečnostní opatření. Řada podniků musela zavřít, školy přešly na distanční výuku, je zakázáno venku popíjet alkohol a sport až na mezinárodní výjimky dostal stopku.

V šíření koronaviru v přepočtu na sto tisíc obyvatel je Česko za poslední týden druhou nejvíce zasaženou zemí na světě. Informuje o tom žebříček deníku New York Times. V počtu obětí jsme se dokonce ze sedmého místa dostali už na čtvrté.

Domů
Sdílet
Diskuse