Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2020 14:55
Čas čtení 0:33
Tereza Šnajdrová

Sexuální násilníci v Pákistánu budou chemicky kastrováni

NEWS
Uložit Uložené

Nový zákon v úterý schválil pákistánský předseda vlády Imran Chán.

Pákistánský předseda vlády Imran Chán v úterý schválil zákon, podle kterého sexuální násilníci budou trestáni prostřednictvím chemické kastrace. Tato novinka by měla vést ke snížení počtu násilných činů v zemi. Zpravodaj Daily Mail však uvedl, že oficiální oznámení nového zákonu vláda zatím neučinila.

Doporučeno
Blatný: Očkování bude v lednu, testy zdarma už v půlce prosince Blatný: Očkování bude v lednu, testy zdarma už v půlce prosince 25. listopadu 2020 11:27

K tomuto zákonu bylo přistoupeno poté, co vláda diskutovala o nových vyhláškách týkajících se znásilnění. Ty upravují lepší ochranu svědků, snadnější oznámení o spáchání trestného činu a mnoho dalšího. „Zemi čekají přísnější tresty za zneužívání dětí a žen. Tyto případy bude řešit speciální jednotka policie, zapracujeme také na ochraně svědků a obětí a na databázi násilníků,“ uvedl politik Faisal Javed Khan.

Sexuální obtěžování a násilí na ženách je v Pákistánu bohužel velmi časté. Každoročně je zde zabito téměř 1 000 žen takzvanou vraždou ze cti kvůli údajnému porušování konzervativních norem o lásce a manželství. Od roku 2018 byl v zemi zaznamenán velký nárůst těchto případů, a proto se vládá konečně rozhodla zakročit.

Domů
Sdílet
Diskuse