Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2020 19:53
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

Po pražské restauraci chce navzdory nařízením otevřít i bar v Uherském Brodě

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Proti restrikcím se bouří další podnik.

Navzdory vládním nařízením, podle kterých mají mít restaurace zavřeno, objevili policisté ve čtvrtek otevřený podnik v pražských Kunraticích, který měl otevřeno. Uvnitř se nacházelo i několik štamgastů. Policisté na místě hned rozdali pokuty, ale ani to majitele restaurace neodradilo. Svůj podnik otevřel dnes znovu, následně jej ale musel zase zavřít.

Doporučeno
Policisté v Praze vypátrali otevřenou restauraci. Znevažování pravidel není hrdinství, říká Blatný Policisté v Praze vypátrali otevřenou restauraci. Znevažování pravidel není hrdinství, říká Blatný 27. listopadu 2020 11:11

Nyní se proti bezpečnostním opatřením, která mají zpomalit šíření koronaviru, staví další podnik. Tím je Bar Restart v Uherském Brodě, jehož vedoucí uvedl, že plánuje v sobotu otevřít. Informoval o tom server iDNES.

„V sobotu otvíráme bar s příznačným názvem Restart, jelikož už nadále nehodláme poslouchat tato absurdní nařízení vlády, která zdůvodňují obrovským celostátním podvodem s názvem covid-19, a vyhlásili jsme občanský odpor formou občanské neposlušnosti,“ prohlásil Tomáš Weintritt, vedoucí baru.

Pokud se bar skutečně otevře, zcela jistě jej čeká stejný osud jako pražskou restauraci Šeberák, policie všem přítomným udělí pokuty a nařídí podnik zavřít.

Zdroj: Pikrepo.com

Ministr zdravotnictví Jan Blatný toto chování majitelů podniků přísně odsuzuje. „Otevření restaurace Šeberák považuji za políček všem slušným lidem, kteří dodržují platná opatření, a pomáhají nám tak bojovat se současnou epidemickou situací. Už včera jsem požádal hygienu a policii, aby konali. Znevažování nastavených pravidel není hrdinství,“ uvedl Blatný. 

Domů
Sdílet
Diskuse