Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. prosince 2020 16:12
Čas čtení 0:56
Tereza Šnajdrová

Zombie Angelina Jolie je odsouzena na 10 let v íránském vězení

NEWS
Uložit Uložené

Instagramová hvězda byla odsouzena za rouhání a další aktivity na sociálních sítích.

Sahar se proslavila v roce 2017, kdy na svém Instagramu zveřejnila sérii fotografií, na nichž ukazovala proces plastických operací, které vedly ke změně její vizáže v Zombie Angelinu Jolie. Ačkoliv její snímky pobouřily mnoho lidí, nakonec se ukázalo, že se jedná pouze o fotografickou úpravu. Právě aktivita na sociálních sítích a údajné rouhání tuto dívku poslalo na deset let do íránské věznice, informuje New York Post.

Doporučeno
Íránka tvrdila, že podstoupila 50 plastických operací, aby vypadala jako Angelina Jolie. Nyní ji zatkli za rouhání Íránka tvrdila, že podstoupila 50 plastických operací, aby vypadala jako Angelina Jolie. Nyní ji zatkli za rouhání 7. října 2019 10:26

Devatenáctiletou Sahar Tabar díky její skvělé práci s Photoshopem začalo na sociálních sítích sledovat téměř půl milionu lidí. Právě kvůli aktivitě na sociálních sítích byla mladá žena obviněna z povzbuzování mládeže ke korupci a z neúcty k Islámské republice, za což je nyní odsouzena k 10 letům v íránském vězení. 

V minulosti byla také obžalována z rouhání a podněcování k násilí, a to spolu s dalšími třemi vlivnými osobami na Instagramu. Těchto obvinění byla nakonec zbavena.

Vtip ji dostal do vězení. Její matka každý den pláče, musíme osvobodit její nevinnou dceru,“   tweetnula místní novinářka a aktivistka Masih Alinejad. Ta dokonce o pomoc vysvobodit Sarah z věznice požádala samotnou herečku a humanitární aktivistku Angelinu Jolie. „Islámská republika má bohatou historii plnou mučení žen, nyní se musíme sjednotit a zabojovat proti tomuto genderovému apartheidu.

Domů
Sdílet
Diskuse