Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2020 10:44
Čas čtení 1:02
Adam Novosad

Továrnu na iPhony zničili a vyrabovali naštvaní zaměstnanci, přeli se s vedením o mzdy. Způsobili škodu za 150 milionů korun

TECH IPHONE
Uložit Uložené

V továrně u indického města Bangalore vypukla vzpoura, která vyústila v rabování.

Více než sto zaměstnanců továrny, kde vyrábějí součástky pro smartphony iPhone společnosti Apple, se vzbouřilo a zničilo velkou část fabriky, upozorňuje BBC.

Naštvaní pracovníci v indickém městě Bengalúru tvrdí, že jim zaměstnavatel – subdodavatelská firma Winstron Infocomm nevyplatila plnou mzdu za poslední čtyři měsíce. Místo toho prý zaměstnance nutila, aby v práci zůstávali během přesčasů, i když výplaty v slíbené výši stále nepřicházely.

Doporučeno
Mladý muž jel na skútru přes moře za svou polovičkou 4 a půl hodiny. Skončil ve vězení za porušení pandemických opatření Mladý muž jel na skútru přes moře za svou polovičkou 4 a půl hodiny. Skončil ve vězení za porušení pandemických opatření 15. prosince 2020 21:31

Násilnosti měly vypuknout ve chvíli, kdy z noční směny v továrně odcházely přibližně 2 tisíce zaměstnanců. V té době v nich překypěl vztek a namísto bezproblémového odchodu z práce začali rabovat nejen fabriku, ale zejména kanceláře středního a vyššího managementu.

Domů
Sdílet
Diskuse