Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2020 13:45
Čas čtení 0:27
Adam Smeták

Razantní snížení daní odhlasováno. Lidé si přilepší o tisíce

NEWS
Uložit Uložené

Poslanecká sněmovna definitivně zrušila superhrubou mzdu.

Poslanecká sněmovna v úterý schválila daňový balíček, kterým se ruší superhrubá mzda a zavádí se daňové sazby ve výši 15 a 23 %. Vyšší sazba bude určena pro příjmy asi nad 140 tisíc korun měsíčně. Sněmovna zároveň odsouhlasila vratku Senátu, podle níž se také zvýší základní daňová sleva na poplatníka ze současných 24 840 korun ročně na 27 840 korun v příštím roce a na 30 840 korun v roce 2022.

Doporučeno
PES v Praze stoupl za týden o 20 bodů. Pandemie znovu nabírá na obrátkách PES v Praze stoupl za týden o 20 bodů. Pandemie znovu nabírá na obrátkách 22. prosince 2020 12:15

Pro senátní návrh hlasovali poslanci ANO, ODS a SPD. Návrh podpořili i lidovci Marian Jurečka a Marek Výborný, Miloslava Vostrá za KSČM a nezařazení poslanci. Za návrh zvedlo ruku 70 poslanců ze 104 přítomných. 

Odhlasována byla i kompenzace obcím a krajům. Těm budou výpadky z příjmů po zrušení superhrubé mzdy nahrazeny z 80 %. A to prostřednictvím zvýšení jejich výnosů z daní. 

Domů
Sdílet
Diskuse