Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. prosince 2020 10:52
Čas čtení 0:29
Ondřej Jarůšek

Vakcínu proti covidu-19 dostal i Blatný. „Očkování vás ochrání,“ říká

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Česko dnes ráno začalo očkovat proti koronaviru.

V Česku už od rána probíhá očkování proti nemoci covid-19. Vakcínu kromě premiéra Andreje Babiš už dostal také ministr zdravotnictví Jan Blatný, který očkování podstoupil ve Fakultní nemocnici Brno. 

„Je to skvělé, jsem rád, že máme bezpečnou a spolehlivou vakcínu a že mohu všem ukázat, že není čeho se bát,“ řekl ministr. 

Zároveň poprosil spoluobčany, aby se nechali naočkovat také. „Očkování vás ochrání a umožní vám setkávat se s blízkými bez karantény a nepříjemných vyšetření,“ dodal.

Doporučeno
Zeman: Chci vyzvat všechny občany, aby se nechali očkovat proti koronaviru Zeman: Chci vyzvat všechny občany, aby se nechali očkovat proti koronaviru 26. prosince 2020 13:09

Česko včera dostalo zhruba 10 tisíc dávek vakcíny od firem Pfizer a BioNTech, do konce ledna bychom měli mít k dispozici již 355 tisíc dávek. Podle Babiše zakoupila republika dávky celkem pro skoro 9 milionů lidí. Očkováni nejprve budou zdravotníci a senioři, na běžné lidi by se zřejmě mělo dostat v březnu. 

Domů
Sdílet
Diskuse