Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2021 15:22
Čas čtení 0:48
Daniel Mikolášik

Američan v Chcete být milionářem? neznal české slovo. Přišel proto o půl milionu dolarů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

S prázdnou ale neodešel.

Američan J. D. Barton, který byl nedávno soutěžícím v nové sérii známé televizní show Chcete být milionářem? na stanici ABC, se musel rozloučit s možnou výhrou 500 tisíc dolarů. Nedokázal si totiž poradit s otázkou v předposledním kole, která se týkala českého slovíčka.

Jak píše portál iDnes.cz, Bartonovi, který pracuje jako terapeut, se v soutěži mimořádně dařilo, dokud od známého amerického moderátora Jimmyho Kimmela nepřišla otázka „Slovo ,ano' znamená ,yes' v jakém jazyce?“ Američan neznal odpověď a byl zaskočen. Na výběr měl odpovědi: čeština, arabština, korejština a portugalština.

Odpověď neznal ani Kimmel. „Budu k vám zcela upřímný. Musím bohužel říci, že absolutně netuším, jak zní správná odpověď. V žádné z těchto zemí jsem nikdy nebyl. A popravdě nevím, jak bychom nyní mohli společně zjistit, která možnost je správná. Moje finální odpověď pro vás je, že nevím,“ řekl moderátor.

Domů
Sdílet
Diskuse