Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2021 6:55
Čas čtení 0:56
Daniel Mikolášik

Ženy neměly na Vánoce co jíst, tak kradly pro děti v supermarketu. Policista jim namísto zatčení zaplatil za nákup

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

„Sám mám dvě dívky v podobném věku jako jejich děti, takže mě to dost zasáhlo,“ uvedl důstojník.

Policejního důstojníka Matta Lima z města Somerset v americkém státě Massachusetts před Vánocemi přivolali do supermarketu Stop & Shop kvůli krádeži, o kterou se měly pokoušet dvě ženy se dvěma malými dětmi. Některé potraviny totiž nepředaly na pult, ale rovnou si je vložily do tašek.

Jak informuje New York Post, policista si všiml, že jde o nepříliš zabezpečené rodiny, které se snažily ukrást jen jídlo, aby měly co jíst na Vánoce. Jejich příběh se jej dotkl natolik, že místo jejich zatčení se rozhodl, že jim věnuje dárkovou kartu na nákup v hodnotě 250 amerických dolarů, aby měly jídlo z čeho zaplatit.

Doporučeno
Greta Thunberg dnes slaví 18. narozeniny. Ideálním dárkem by prý bylo, kdyby se lidé více starali o planetu Greta Thunberg dnes slaví 18. narozeniny. Ideálním dárkem by prý bylo, kdyby se lidé více starali o planetu 3. ledna 2021 13:28

„Sám mám dvě dívky v podobném věku jako jejich děti, takže mě to dost zasáhlo,“ uvedl důstojník Lima. Dojalo ho, když zjistil, že jedna z žen, které kradly, je matkou dvou dětí, je bez práce a jídlo kradla, aby mohla prostřít na štědrovečerní stůl. „Jen jsem se pokusil vžít do kůže té rodiny a projevit trochu empatie,“ říká Lima.

Somersetský policejní prezident George McNeil za tento velkorysý čin policistu pochválil. „Tento případ je skutečným svědectvím dobrosrdečné povahy a rozhodování policejního důstojníka,“ uvedl prezident sboru v oficiálním prohlášení.

Doporučeno
Američan v Chcete být milionářem? neznal české slovo. Přišel proto o půl milionu dolarů Američan v Chcete být milionářem? neznal české slovo. Přišel proto o půl milionu dolarů 3. ledna 2021 15:22
Domů
Sdílet
Diskuse