Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2021 13:28
Čas čtení 0:59
Daniel Mikolášik

Greta Thunberg dnes slaví 18. narozeniny. Ideálním dárkem by prý bylo, kdyby se lidé více starali o planetu

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

„Nikomu neříkám, co má dělat,“ tvrdí aktivistka v rozhovoru u příležitosti jejích 18. narozenin.

Známá švédská ekologická aktivistka Greta Thunberg dnes slaví 18. narozeniny. Při této příležitosti hovořila o několika tématech, jako například o pokrytectví některých známých celebrit, řekla, zda je podle ní nezodpovědné mít v této době děti, nebo jaký je její vysněný narozeninový dárek.

Doporučeno
New York má vlastní klimatické hodiny. Ukazují, kolik času zbývá lidstvu. New York má vlastní klimatické hodiny. Ukazují, kolik času zbývá lidstvu. 21. září 2020 19:22

Jak píše The Guardian, mladá aktivistka v rozhovoru uvedla i to, že si přestala kupovat nové oblečení. Když potřebuje něco nového, zeptá se prý svých známých, o kterých ví, že mají spoustu oblečení, jestli náhodou něco nevyřadí. Oblečení prý kupuje jen z druhé ruky.

Na jejím narozeninovém seznamu se proto nenacházejí žádné limitované tenisky či jiné drahé módní kousky, jako v případě jejích vrstevníků. Nechce totiž podporovat oděvní průmysl, který ve velkém znečišťuje životní prostředí.

Domů
Sdílet
Diskuse