Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2021 17:41
Čas čtení 1:07
Vojtěch Vanda

Policie stíhá bývalého funkcionáře KSČ za střelbu na československých hranicích

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bývalý komunistický funkcionář Jan Fojtík je trestně stíhán policií.

Kriminalisté z Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu začali trestně stíhat bývalého člena předsednictva Ústředního výboru Komunistické strany Československa Jana Fojtíka. A to z toho důvodu, jelikož jako osoba k tomu zplnomocněná nepřijal opatření, která by členům tehdejší Pohraniční stráže zakázala používat střelné zbraně proti lidem, kteří chtěli překročit hranice. 

Doporučeno
Mladík vyhrožoval představitelům vlády a policie na Facebooku atentátem. Hrozí mu až 15 let vězení Mladík vyhrožoval představitelům vlády a policie na Facebooku atentátem. Hrozí mu až 15 let vězení 8. ledna 2021 12:17

Dnes dvaadevadesátiletý muž se bude muset hájit před soudem. „Ze své pozice vedoucího představitele Československé socialistické republiky nepřijal žádné opatření, kterým by používání střelných zbraní zabránil,“ uvedl policejní mluvčí David Schön. 

Domů
Sdílet
Diskuse