Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2021 12:35
Čas čtení 1:07
Viktor Kniš

Matovič: Děti mohou snít 2 měsíce, že se dostanou do školy. Stejně tak i restaurace, že otevřou

NEWS
Uložit Uložené

Slovenský premiér Igor Matovič v Sobotních dialozích rádia Slovensko řekl, že se nepatřilo, aby Richarda Sulíka urážel. Důvěru v něj však ztratil.

Podle slovenského premiéra Igora Matoviče selhání tamního ministerstva hospodářství stálo zemi přibližně 2 tisíce lidských životů. Předseda vlády začal svou odpověď v souvislosti s Richardem Sulíkem tím, že konstatoval, že se nepatřilo nazvat ministra hospodářství idiotem. Přesto Igor Matovič ztratil důvěru v Richarda Sulíka. Řekl to v Sobotních dialozích rádia Slovensko.

Problematický nákup antigenních testů je podle premiéra chybou resortu hospodářství a v průběhu týdne zveřejní i „klíčový důkaz“. Richarda Sulíka odvolávat nechce, protože z něj nechce udělat mučedníka. Myslí si, že by následně šéf SaS udělal vše pro to, aby padla vláda.

Doporučeno
Ani psa bych tím netestoval, je to šmejd. Sulík nakoupil milion testů, které jsou nám k ničemu, vzkazuje Matovič Ani psa bych tím netestoval, je to šmejd. Sulík nakoupil milion testů, které jsou nám k ničemu, vzkazuje Matovič 9. ledna 2021 19:32

Matovič kritizoval Sulíka i za to, že během vánočních svátků vycestoval na dovolenou do Dubaje. Problémem je, že tam odjel právě v době, kdy se na Slovensku zhoršuje pandemická situace. Premiér opakovaně zopakoval názor, že právě kvůli prodlouženému nákupu antigenních testů na Slovensku umírají lidé na covid-19 ve větším počtu.

Domů
Sdílet
Diskuse