Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2021 18:50
Čas čtení 0:30
Viktor Kniš

Vysoce nakažlivý kmen koronaviru se už šíří v Bratislavě

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Potvrdil to tamní ministr zdravotnictví Marek Krajčí.

Nová infekčnější mutace koronaviru je i v Bratislavě, potvrdil slovenský ministr zdravotnictví Marek Krajčí. „Odebrané vzorky z okresu Michalovce i Nitry jsou pozitivní a bohužel i část vzorků z Bratislavy,“ uvedl šéf resortu zdravotnictví.

Podle Krajčiho v následujících dnech vyvinou maximální úsilí, aby zjistili rozsah jeho přítomnosti v jednotlivých regionech země.

Doporučeno
Česko naočkovalo proti covidu 40 000 lidí, hlásí Babiš. Návrh Daniela Landy je prý nesmysl Česko naočkovalo proti covidu 40 000 lidí, hlásí Babiš. Návrh Daniela Landy je prý nesmysl 9. ledna 2021 12:11

„Předpokládám však, že virus je již distribuován do všech koutů naší vlasti, a tak izolace jednotlivých regionů už asi nebude připadat v úvahu. Spíše budeme muset i nadále tlumit meziregionální mobilitu, abychom zabránili jeho rychlejšímu šíření z více postižených regionů do méně postižených a získali tak čas,“ dodal Krajčí.

Podle ministra to znamená, že opatření budou muset být přijata ještě dlouho, protože na takto agresivně se šířící virus tato standardní opatření dostatečně nezabírají. Potřebné bude i masivní protestovnání. 

 

Domů
Sdílet
Diskuse