Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2021 13:39
Čas čtení 0:44
Tereza Šnajdrová

Zemřela Eva Jurinová. Mimo jiného propůjčila svůj hlas metru B

NEWS
Uložit Uložené

Někdejší slavná tvář hlavní zpravodajské relace vysílání TV Nova podlehla dlouhé nemoci.

Její sametový hlas pravděpodobně znají všichni lidé žijící v Praze, neboť Eva Jurinová kdysi namluvila veškerá hlášení linoucí se z reproduktorů linky metra trasy B. Bývalá tvář hlavní zpravodajské relace za začátků TV Nova dne 3. ledna 2021 ve svých 67 letech zemřela na následky dlouhé nemoci, informují Seznam Zprávy.

Doporučeno
Víme, jak bude vypadat rezervační systém na očkování Víme, jak bude vypadat rezervační systém na očkování 14. ledna 2021 12:14

Novinářka, moderátorka a pedagožka Eva Jurinová prohrála dlouhý boj s těžkou nemocí. O její smrti, k níž došlo 3. ledna 2021, informovala její rodina a konstatovala, že poslední rozloučení se odehrálo v úzkém kruhu rodiny a blízkých přátel. 

K přátelům počítala i mnohé ze svých žáků, neboť se Jurinová dlouhá léta věnovala práci s mladými televizními novináři, kterým pomáhala zvládnout stres před kamerou, radila jim, jak vystupovat, a to nejdůležitější – jak správně mluvit, intonovat a kam klást důraz. 

Nerada vidím, když je někdo vhozen do vody. Učit se na divácích či posluchačích není dobré. Lidé potřebují seriózně a srozumitelně řečenou informaci, kulturu projevu,“ popisovala moderátorka svojí motivaci. „Dnes je to nastaveno tak, že se moderátorem může stát každý. Hodně se tím sráží kredit profese… Ať moderují, ale musím jim to věřit. Že tématu rozumí, že vědí, o čem mluví a proč mi to říkají.

Domů
Sdílet
Diskuse