Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2021 12:14
Čas čtení 1:10
Tereza Šnajdrová

Víme, jak bude vypadat rezervační systém na očkování

NEWS ANDREJ BABIŠ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ve čtvrtek dopoledne ho na tiskové konferenci představil ministr zdravotnictví Jan Blatný a premiér Andrej Babiš.

Očkovat proti koronaviru v Česku začalo již 27. prosince 2020 a vláda až do dnešního dne dávala dohromady přesnou podobu rezervačního systému na očkování, který by měl být pro občany starší 80 let spuštěn již 15. ledna. Na čtvrteční tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný spolu s premiérem Andrejem Babišem přiblížili, jak bude tento systém fungovat a jaké informace bude od pacientů potřebovat.

Doporučeno
Registrační systém na antigenní testy zasílá osobní data reklamním společnostem Registrační systém na antigenní testy zasílá osobní data reklamním společnostem 13. ledna 2021 10:32

Registrační systém bude spuštěn pro lidi starší 80 let již zítra, tedy 15. ledna a pro zbytek populace by pak údajně měl být k dispozici od 1. února. Rezervace bude podmíněna formulářem, v němž pacient musí vyplnit svůj věk, zaměstnání a případné choroby. Na základě těchto údajů pak bude člověku přidělen termín s tím, že lidé trpící nějakým onemocněním či pracující v rizikovém zaměstnání budou upřednostněni. To však bude muset potvrdit také zaměstnavatel či lékař dotyčného.

Domů
Sdílet
Diskuse