Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2021 19:08
Čas čtení 0:35
Miriam Rumanková

Letecké společnosti Emirates a Etihad připravily letecké průkazy pro pasažéry očkované proti covidu-19

NEWS
Uložit Uložené

Cestovní průkaz IATA budou moci cestující použít u vybraných letů z Abú Dhabí. Po úspěšné zkoušce průkaz rozšíří na další lety.

Portál Bloomberg informuje o tom, že aerolinie Emirates a Etihad svým cestujícím poskytují možnost i nadále cestovat. V případě, že má člověk za sebou očkování proti onemocnění covid-19 nebo má negativní test, může dostat cestovní průkaz, který bude zatím platit na lety z Abú Dhabí. Pokud by se průkazy osvědčily, společnosti plánují systém rozšířit i na jiné lety.

Doporučeno
Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) 17. ledna 2021 11:54

Na průkazech pracovali dopravci ze Spojených arabských emirátů ve spolupráci s mezinárodním sdružením IATA. První fáze zavádění cestovního průkazu by se pasažéři měli dočkat už v dubnu u letů z Dubaje. Sdružení IATA se skupinou na konci roku naplánovalo testovací program. Začátkem prosince začali společně zkoušet nový proces digitálního ověřování založeného na systému cestovního průkazu IATA Singapore Airlines.

Domů
Sdílet
Diskuse