Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2021 18:22
Čas čtení 2:36
Vojtěch Vanda

Babišovo rozhořčení vyvolalo reakce. Vyjádřil se Rychetský, předseda STAN i další členové opozice

POLITIKA ANDREJ BABIŠ VÍT RAKUŠAN
Uložit Uložené

Po Babišově vystoupení na sebe reakce nenechaly dlouho čekat.

Premiér Andrej Babiš (ANO) vyvolal dnešním vystoupením na tiskové konferenci k rozhodnutí Ústavního soudu o zrušení některých ustanovení volebního zákona pozdvižení. Předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského vyzval, aby přiznal prezidentskou kandidaturu za hnutí STAN a nařkl jej z toho, že není nestranný. Zároveň uvedl, že je to další krok, jak dostat Babiše z politiky. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

Doporučeno
Babiš: Rychetský není nestranný. Jde o další způsob, jak odstranit Babiše z politiky Babiš: Rychetský není nestranný. Jde o další způsob, jak odstranit Babiše z politiky 3. února 2021 16:19

Na stránkách Ústavního soudu se vyjádřil sám Pavel Rychetský. Zastavil se u většiny jeho zásadních výroků. „Předseda vlády Andrej Babiš vyslovil rozhořčení nad rozhodnutím Ústavního soudu ve věci volebního zákona slovy ‚Ústavní soud ztratil zábrany a snaží se ovlivnit politickou situaci v zemi'. Ústavní soud se nesnaží ovlivnit politickou situaci v zemi, ale chrání Ústavu a její základní požadavek na ochranu ústavního principu rovnosti ve volebních procesech,“ nejprve uvedl.

„Když předseda vlády prohlásil, že ‚Pavel Rychetský evidentně není nestranný ústavní soudce', dopustil se dehonestujících výroků vůči ostatním soudcům Ústavního soudu, neboť jde o většinové rozhodnutí patnáctičlenného pléna,“ pokračoval, přičemž následně komentoval pouze poslední výrok o své prezidentské kandidatuře.

Domů
Sdílet
Diskuse