Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2021 12:21
Čas čtení 0:44
Viktor Kniš

V Itálii spadly při sesuvu půdy do moře stovky rakví

NEWS
Uložit Uložené

Hřbitov u Janova vybudovali před více než 100 lety podél skalních útesů. Kvůli nepřízni počasí zaznamenal kolaps, který místní označují za nepředstavitelnou katastrofu.

Přibližně 200 rakví spadlo do moře po sesuvu půdy na pobřeží nedaleko italského města Janov, informuje CNN. Zatím se podařilo zachránit jen pár procent z nich, zbytek bude záviset i na tom, jak se bude rozbouřená voda chovat během příštích hodin a dní. Záchranné složky však udělaly bezpečnostní opatření, díky kterým rakve neodplují daleko od břehu.

Hřbitov byl postaven už před více než 100 lety, nikdo však v té době nemyslel na to, že může přijít tak nepříznivá situace. Starosta obce Camogli nazval událost „nepředstavitelnou katastrofou“.

Doporučeno
Satelitní internet Starlink Elona Muska si už můžeš objednat i v Česku Satelitní internet Starlink Elona Muska si už můžeš objednat i v Česku 23. února 2021 14:36
Domů
Sdílet
Diskuse