Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2021 12:36
Čas čtení 0:45
Jakub Paulík

Jen polovinu mladých lidí přitahuje výhradně opačné pohlaví, ukázal průzkum

Jen polovinu mladých lidí přitahuje výhradně opačné pohlaví, ukázal průzkum
Zdroj: TASR/AP/Chiang Ying-ying
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jsou lidé stále otevřenější a nebojí se přiznat sexuální orientaci?

Průzkum ve Velké Británii, který byl založen na 1 127 respondentech a 1 005 dotazovaných z USA, ukázal zajímavé zjištění. V anketě se lidí ptali, zda je přitahuje výlučně opačné pohlaví. S postupujícím věkem na tuto otázku odpovědělo kladně stále více lidí, ale u mladých respondentů ve věku 18 až 24 let to byla přibližně jen polovina, píše Daily Mail s odkazem na The Times. O průzkum se postarala společnost Ipsos MORI.

Doporučeno
Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) 4. února 2021 12:00

U lidí ve věku 41 až 54 let šlo o 76 % respondentů a ve věkové kategorii 55 až 75 let o 81 %. „Přírůstky alespoň částečně představují zvýšení ochoty vyjít s pravdou ven. Každá z posledních generací čelila stále méně vnějším tlakům na přizpůsobení se heterosexualitě,“ říká k výsledkům průzkumu Karen Blair, odbornice na psychologii sexuální orientace z kanadské Trent University.

Domů
Sdílet
Diskuse