Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2021 8:50
Čas čtení 0:50
Adam Smeták

Adam Vojtěch má nové angažmá. Bude stát v čele společnosti spravující pět nemocnic

Adam Vojtěch má nové angažmá. Bude stát v čele společnosti spravující pět nemocnic
Zdroj: S povolením Adama Vojtěcha
NEWS ADAM VOJTĚCH
Uložit Uložené

Přestože by měl bývalý ministr zdravotnictví za několik měsíců přijmout post velvyslance ve Finsku, nastupuje do pozice předsedy představenstva Krajské zdravotní.

Adam Vojtěch (za ANO) má další angažmá. Po odvolání předsedy představenstva Krajské zdravotní Jindřicha Zetka jej bývalý ministr zdravotnictví během několika hodin nahradil. Stane tak v čele instituce, která spravuje pět největších nemocnic v Ústeckém kraji. Vojtěch se členem představenstva společnosti stal loni o krajských volbách. Ex-ministr přitom má za pár měsícům zamířit jako velvyslanec do Finska. Informuje o tom Deník.

Překvapením bylo jmenování na post předsedy i pro samotného Vojtěcha. „Vzhledem ke všem okolnostem bylo nutné vše řešit rychle, aby nedošlo k destabilizaci společnosti. Proto představenstvo takto rychle rozhodlo,“ uvedl Vojtěch pro iDNES. Klíčové pro něj nyní bude výběr nového generálního ředitele. Ten by měl být zvolen během příštích dvou měsíců.

Doporučeno
Prostředí politiky pro mě nebylo úplně kultivující. Atmosféra společnosti se od jarního období výrazně posunula, říká Vojtěch Prostředí politiky pro mě nebylo úplně kultivující. Atmosféra společnosti se od jarního období výrazně posunula, říká Vojtěch 1. listopadu 2020 8:45
Domů
Sdílet
Diskuse