Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2021 10:02
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

Sputnik V bude vyrábět už i Německo. Rusko s ním uzavřelo dohodu

Sputnik V bude vyrábět už i Německo. Rusko s ním uzavřelo dohodu
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS KORONAVIRUS NĚMECKO
Uložit Uložené

Rusko podobné dohody uzavřelo také s Itálií, Francií a Španělskem.

Německo podepsalo s Ruskem dohodu, podle které začne vyrábět vakcínu Sputnik V. Konkrétní informace o tom, jaká firma se výroby ujme, zatím nejsou známy a jednání se údajně vedou s více společnostmi. Podle zpravodaje Der Spiegel Rusko podobnou dohodu podepsalo také s Itálií, Francií a Španělskem.

Doporučeno
AstraZeneca: Vyvracíme mýty a hoaxy o vakcíně, s níž některé státy přestávají očkovat AstraZeneca: Vyvracíme mýty a hoaxy o vakcíně, s níž některé státy přestávají očkovat 12. března 2021 12:17

Podobné dohody o výrobě Rusko uzavřelo i s dalšími evropskými státy, a to s Itálií, Francií a Španělskem. „Ve chvíli, kdy Evropská agentura pro léčivé přípravky vakcínu odsouhlasí, smlouvy umožní její výrobu a zásobování evropského trhu,“ uvádí deník s tím, že v Lombardii začne Sputnika V vyrábět italsko-švýcarská farmaceutická společnost Adienne Pharma&Biotech již v červenci.

Domů
Sdílet
Diskuse