Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2021 13:18
Čas čtení 1:07
Tereza Šnajdrová

Zoologickým zahradám dochází peníze. V krajním případě budeme muset začít utrácet zvířata, říká šéf ZOO Dvůr Králové

Zoologickým zahradám dochází peníze. V krajním případě budeme muset začít utrácet zvířata, říká šéf ZOO Dvůr Králové
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Část zvířat z českých zoologických zahrad se bude muset rozmístit po celém světě. Co bude se zbytkem tvorů zatím nikdo netuší.

Koronavirus zasáhl i zoologické zahrady, kterým kvůli absenci návštěvníků dochází finanční prostředky potřebné k péči o zvířata. Podle ředitele ZOO Dvůr Králové Přemyslava Rabase bude nutné část zvířat umístit do jiných zahrad po celém světě a zbytku hrozí utracení. Pomoci by mohla jen finanční injekce ze strany státu, informují Novinky.

Doporučeno
Tato opatření se mění od dnešního dne. V lockdownu zůstáváme Tato opatření se mění od dnešního dne. V lockdownu zůstáváme 22. března 2021 11:04

Některá (zvířata) by bylo nutné přesunout do jiných zoo po celém světě, jiná by nezbylo než utratit. Jde sice o naprosto krajní řešení, k němuž ale současná situace pomalu spěje,“ uvedl Rabas. „Ministerstvo financí by mělo poskytnout ministerstvu životního prostředí nezbytné prostředky nad rámec běžné státní dotace rozdělené posléze mezi jednotlivé zoo podle náročnosti provozu. To by byla jedna z cest, jak současnou situaci řešit,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse