Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2021 11:04
Čas čtení 1:07
Tereza Šnajdrová

Tato opatření se mění od dnešního dne. V lockdownu zůstáváme

Tato opatření se mění od dnešního dne. V lockdownu zůstáváme
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS
Uložit Uložené

Ačkoliv vláda předjímala, že současný lockdown bude platit pouze tři týdny, jeho trvání se protáhlo. Od dnešního dne ale došlo k rozvolnění těchto opatření.

Když vláda 1. března vyhlašovala lockdown zakazující volný pohyb osob a omezující migraci mezi okresy, uvedla, že tyto restrikce budou trvat jen tři týdny. Tvrdá opatření se však protáhla, ale došlo k udělení několika výjimek. Které to jsou?

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v protikoronavirových opatřeních? KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v protikoronavirových opatřeních? 16. března 2021 16:13

Omezení volného pohybu

Ačkoliv i nadále platí, že okresy zůstávají zavřené a výjimku tvoří pouze cesty do práce či zajištění nezbytné péče o příbuzné, nově je možné okres opustit i v případě, že se rodiče chtějí setkat se svými nezletilými dětmi. Na toto rozvolnění se váže i výjimka z omezení kontaktů se členy jiných domácností.

Od pondělí je také povoleno provádět volnočasové aktivity v rámci celého okresu, nikoliv pouze obce. „Nejsme v situaci, abychom si mohli dovolit větší změny,“ uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) na tiskové konferenci.

Sportování

Od dnešního dne sportovci nemusí nosit roušku v zastavěné části města. Pokud si tedy chceš jít zaběhat nebo se půjdeš projet na kole, nemusíš mít ochranu nosu a úst v případě, že dokážeš udržet rozestup od ostatních minimálně na dva metry.

Doporučeno
Schillerová: Vláda se shodla, že požádá o prodloužení nouzového stavu o 30 dní Schillerová: Vláda se shodla, že požádá o prodloužení nouzového stavu o 30 dní 21. března 2021 14:10
Domů
Sdílet
Diskuse