Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2021 14:20
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Do Čech přivane silný vítr, který místy nabere rychlost až 90 km/h, varuje ČHMÚ

Do Čech přivane silný vítr, který místy nabere rychlost až 90 km/h, varuje ČHMÚ
Zdroj: FOTO TASR - Štefan Puškáš
NEWS ČESKO ČHMÚ
Uložit Uložené

Od zítřka bude platit výstraha před silným větrem prakticky na celém území Čech.

Počasí je v procesu, v němž odchází zimní teploty a přichází teplo. Jinými slovy, jaro je tady a s ním přichází také nevyzpytatelné změny počasí. Jednu z nich ohlásili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu na tento víkend. Přes celou sobotu bude platit výstraha před silným větrem, který zasáhne hlavně území Čech.

Doporučeno
Sníh vystřídá jarní počasí. Teploty během týdne vyšplhají až na 19 stupňů. Sníh vystřídá jarní počasí. Teploty během týdne vyšplhají až na 19 stupňů. 22. března 2021 12:40

Přestože se jedná o výstrahu s nízkým stupněm nebezpečí, i tak by se neměla brát na lehkou váhu. Meteorologové varují, že vítr v některých krajích může dosáhnout rychlosti od 18 do 25 m/s, tedy od 65 do 90 km/h

Výstraha bude platit pro Prahu, Středočeský kraj, část Jihočeského kraje (Blatná, Milevsko, Písek, Prachatice, Strakonice, Tábor, Týn nad Vltavou, Vimperk, Vodňany), Plzeňský kraj, část Ústeckého kraje (Děčín, Rumburk, Varnsdorf), Liberecký kraj a část Královéhradeckého kraje (Jičín, Nová Paka).

mapa výstraha vítr
Zdroj: ČHMÚ

V Karlovarském a Ústeckém kraji (konkrétně Bílina, Chomutov, Kadaň, Litoměřice, Litvínov, Louny, Lovosice, Most, Podbořany, Roudnice nad Labem, Teplice, Ústí nad Labem, Žatec) může být situace postupem času nejhorší.

Doporučeno
Změna času 2021: Na konci března se vyspíme o hodinu méně Změna času 2021: Na konci března se vyspíme o hodinu méně 19. března 2021 9:47

Lidé z těchto krajů by se měli dávat pozor na padání stromů a větví, nedá se také vyloučit, že by nemohly vzniknout malé škody na obydlí. Meteorologové doporučují zajistit okna, dveře, upevnit volně uložené předměty nebo zabezpečit skleníky. Výstraha začne platit v sobotu v 7:00 a skončí ten samý den ve 22:00.

Domů
Sdílet
Diskuse