Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
26. března 2021 16:13
Čas čtení 0:27
Tímea Krauszová

Vakcíny od Johnson & Johnson přijdou do Evropské unie v dubnu

Vakcíny od Johnson & Johnson přijdou do Evropské unie v dubnu
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Oznámil to eurokomisař Thierry Breton.

Vakcíny od firmy Johnson & Johnson budou v EU dostupné od dubna, oznámil eurokomisař Thierry Breton. Na jaře Evropská unie očekává 55 milionů dávek, od července do září dalších 120 milionů, informuje portál ABCnews.

Doporučeno
Přehled: Kolik dávek jaké vakcíny Česko obdrží v průběhu roku 2021 Přehled: Kolik dávek jaké vakcíny Česko obdrží v průběhu roku 2021 18. března 2021 14:35

Johnson & Johnson vyrábějí jednodávkovou vakcínu proti koronaviru s názvem Janssen. Na její výrobě pracuje 52 továren a podle Bretona by EU mohla do konce tohoto roku produkovat dvě až tři miliardy dávek. Unie by se tak stala světovou jedničkou ve výrobě očkovacích dávek.

Evropská léková agentura schválila podmíněně Janssen už začátkem března. Její využití doporučila i Světová zdravotnická organizace, podle nich je vhodné Janssen využívat v zemích, kde se šíří nové varianty koronaviru. Kolik dávek přijde do Česka, se dozvíš v našem nedávném článku.

Domů
Sdílet
Diskuse