Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2021 18:21
Čas čtení 0:52
Lukáš Čelka

Navalnyj začne držet hladovku: Odepírají mi lékaře, na kterého mám nárok

Navalnyj začne držet hladovku: Odepírají mi lékaře, na kterého mám nárok
Zdroj: Mikhail Svetlov/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Ačkoliv věznice trvá na tom, že jeho stav je „stabilizovaný a v pořádku“, jeho spojenci toto tvrzení odmítají.

Uvězněný ruský opoziční lídr Alexej Navalnyj dnes na svém Instagramu oznámil, že začne držet hladovku na protest proti podmínkám ve vězení. Právníci Navalného už minulý týden varovali, že jeho život může být ohrožen. Už 4 týdny má silné bolesti zad a v jedné noze ztratil citlivost, informoval o tom portál The Moscow Times.

Doporučeno
Palác pro Vladimira Putina za miliardu eur? Je to jako stát ve státě, říká Alexej Navalnyj a vysvětluje, kdo prý stavbu zaplatil Palác pro Vladimira Putina za miliardu eur? Je to jako stát ve státě, říká Alexej Navalnyj a vysvětluje, kdo prý stavbu zaplatil 23. ledna 2021 12:24

Ačkoliv věznice trvá na tom, že jeho stav je „stabilizovaný a v pořádku“, jeho spojenci toto tvrzení odmítají. Podle slov Navalného mu věznice odmítá podat léky a pustit k němu lékaře. „Všechno toto mi bylo odepřeno. Moje bolesti zad se nyní přesunuly na nohu. Části mé pravé a dokonce už i levé nohy jsou znecitlivěné. Vtipy stranou, začíná to být znepokojující,“ popsal své trápení v dopise, který na Instagramu zveřejnili členové jeho týmu.

Domů
Sdílet
Diskuse