Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2021 18:26
Čas čtení 0:43
Daniel Mikolášik

Masivní únik z OnlyFans: Na internetu se objevily fotky 280 nahých modelek

Masivní únik z OnlyFans: Na internetu se objevily fotky 280 nahých modelek
Zdroj: Unsplash / wevibe
ZAJÍMAVOSTI ONLYFANS
Uložit Uložené

Společnost z oblasti počítačové bezpečnosti kritizuje OnlyFans za jejich nedostatečnou ochranu proti podobným únikům dat.

OnlyFans měl rozsáhlý únik fotografií a videí, za které si tvůrci nechávají platit od svých fanoušků. V drtivé většině jde o sexuální obsah a lechtivé fotky instagramových modelek. Podle portálu Bleeping Computer se měl objevit velký soubor na Google Drive, který obsahoval uniklý obsah v podobě desítek gigabajtů „soukromých“ příspěvků z OnlyFans.

Zveřejněný obsah patří 279 poškozeným tvůrcům. Ačkoli případy, kdy si někdo za nahé fotky zaplatí a obsah následně sdílí na Redditu či jiných sociálních sítích, nejsou ničím výjimečným, v tomto konkrétním šlo o masivní únik dat – obsah byl sdílený ve velkém a najednou.

Doporučeno
Šlapala jsem na ulici, abych zjistila, co zažívají prostitutky. Kvůli závislosti jsou některé ochotné jít za 75 korun bez ochrany Šlapala jsem na ulici, abych zjistila, co zažívají prostitutky. Kvůli závislosti jsou některé ochotné jít za 75 korun bez ochrany 21. července 2019 18:59

Společnost z oblasti počítačové bezpečnosti BackChannel odhalila soubory na hackerském fóru. Zakladatel firmy pro Bleeping Computer řekl, že soubor obsahoval mnoho složek, přičemž jedna z nich měla přibližně 10 GB. Kolik měl celkový disk, se však jen odhaduje, protože jeho velikost lze zjistit pouze při stažení všech souborů.

Podle data nahrání obsah unikl ještě v říjnu 2020. BackChannel se domnívá, že za tím stojí několik osob vzhledem k rozsáhlosti souboru a počtu poškozených tvůrců. OnlyFans podle nich nedisponuje dostatečnými bezpečnostními prvky. Z důvodu porušení autorských práv mají v plánu všechny soubory na disku nahlásit.

OnlyFans
Zdroj: Instagram/JemWolfie
Domů
Sdílet
Diskuse