Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2021 8:22
Čas čtení 0:35
Ondřej Jarůšek

Denní nárůst nakažených: Přibylo 2 615 případů, pandemie v Česku ustupuje

Denní nárůst nakažených: Přibylo 2 615 případů, pandemie v Česku ustupuje
Zdroj: TASR - Ján Krošlák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Od 3. května má přijít rozvolnění restrikcí.

Ve čtvrtek bylo hygienickými stanicemi v Česku potvrzeno 2 615 nových případů nákazy koronavirem. To je pro porovnání o více než 300 případů méně než předchozí den a o zhruba 600 případů méně, než tomu bylo ve stejný den minulý týden. 

Klesl také počet hospitalizovaných. Aktuálně se v nemocnicích s nemocí covid-19 nachází 3 693 osob, přičemž 814 osob je ve vážném stavu. Celkově si u nás pandemie vyžádala 28 863 obětí.

Index již nepoužívaného systému PES se drží na 54 bodech a nezměnilo se ani reprodukční číslo R, které zůstává na hodnotě 0,85. Reprodukční číslo R značí, kolik lidí může jeden nakažený dále nakazit. 

Doporučeno
Od 3. května se otevřou všechny obchody, trhy a vybrané služby. Podmínkou je příznivá epidemická situace Od 3. května se otevřou všechny obchody, trhy a vybrané služby. Podmínkou je příznivá epidemická situace 22. dubna 2021 16:39

Čísla z posledních dní a týdnů ukazují, že pandemie je u nás v současné době na ústupu. Proto od 3. května mohou lidí očekávat rozvolnění restrikcí. Otevřít se mají všechny obchody, trhy a zpřístupní se vybrané služby. Epidemiologická situace se však do té doby nesmí zhoršit. Přehledný souhrn toho, co všechno se změní, jsme sepsali zde

Domů
Sdílet
Diskuse