Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2021 14:40
Čas čtení 0:54
Adam Smeták

Havárie vody zasáhla Brno. Hasiči odhadují délku zásahu na desítky hodin až jednotky dní

Havárie vody zasáhla Brno. Hasiči odhadují délku zásahu na desítky hodin až jednotky dní
Zdroj: se souhlasem Jakuba Kozáka
NEWS
Uložit Uložené

Výpadek přívodu vody postihl část Brna od Králova Pole přes střed města po Komárov a Tuřany.

Třetina druhého největšího českého města je bez vody. Na vině je havárie na  vodovodním potrubí vedeném v podzemním kolektoru. Problém nastal kolem půl šesté ráno, kdy začala unikat voda. Ta zaplavila kolektor do výše několika metrů. Podle Brněnských vodáren a kanalizací by se dodávky měly obnovit do půlnoci. Výpadek přívodu vody postihl část Brna od Králova Pole přes střed města po Komárov a Tuřany.

Kvůli tomu, o jak masivní výpadek jde, nejsou vodárny schopny zajistit dostatek cisteren s vodou. Ty jsou prioritně využívány k zásobování nemocnic a dalších důležitých objektů v Brně.

Doporučeno
Hamáček řekl, že Bartoš není připraven být premiérem. Předsedy Pirátů jsme se zeptali, co si o tom myslí Hamáček řekl, že Bartoš není připraven být premiérem. Předsedy Pirátů jsme se zeptali, co si o tom myslí 23. dubna 2021 18:36
Domů
Sdílet
Diskuse