Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2021 18:33
Čas čtení 1:06
Ondřej Jarůšek

Radiace a monstra: Hororová hra tě zavede do Černobylu. Tvůrci už oznámili i datum vydání plné verze

Radiace a monstra: Hororová hra tě zavede do Černobylu. Tvůrci už oznámili i datum vydání plné verze
Zdroj: The Farm 51
TECH
Uložit Uložené

Hra Chernobylite je skoro hotová a tvůrci již oznámili vydání plné verze.

O titulu Chernobylite už jsi možná slyšel. Možná jsi jej už i vyzkoušel. Před necelými dvěma lety jsme totiž této survival hororové hře věnovali článek krátce předtím, než vyšla ve verzi předběžného přístupu na Steamu. Od té doby už ale uplynula dlouhá doba a tvůrci z polského studia The Farm 51 (Get Even) udělali ve vývoji své hry významný pokrok.

V tuto chvíli už je ambiciózní hra skoro hotová, a proto studio zveřejnilo nový trailer, který odhaluje termín vydání. To je naplánováno na červenec tohoto roku. Titul nejdříve dorazí na konzole PS4, Xbox One a PC, tvůrci však slibují i příchod verzí pro PS5 a Xbox Series X/S. Na ty si ale budeme muset počkat o něco déle.

 

A co všechno nás při virtuální návštěvě zakázané zóny čeká? Podle slov tvůrců se můžeme těšit na intenzivní zážitek, při kterém bude velký důraz kladen na přežití, hledání parťáků a prozkoumávání okolí. Chybět nebude crafting, vylepšování postavy a samozřejmě ani dávka akce.

„Hráč bude muset plánovat, hledat spojence, budovat si tým a pátrat po nápovědách, aby rozlousknul záhadu, co jej do čerobylské zakázané zóny vlastně přivedlo,“ lákají tvůrci. Vžijeme se přitom do kůže Igora, který se snaží najít svou drahou Tatyanu.

ChernobyliteChernobyliteChernobyliteChernobylite
Zobrazit galerii
(5)

Autoři před pár dny ke hře vydali rozsáhlý patch, který kromě lepší optimalizace, grafických úprav nebo podpory konzolových ovladačů obsahuje také řadu nových hratelnostních prvků. Hráči například dostali nové typy zbroje, vylepšený systém ukládání, možnost vyzbrojit své parťáky, nový druh nepřátel nebo v neposlední řadě zcela nový Hardcore režim pro ty, kteří chtějí zažít pořádnou výzvu.

Podpořit tvůrce můžeš na Steamu, kde je hra aktuálně nabízena s dvacetiprocentní slevou za necelých 20 eur. Titul je prý hotový z 95 procent a zbývá jen doladit jeho technický stav a poslední příběhovou misi.

Domů
Sdílet
Diskuse