Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2021 v 16:15
Čas čtení 0:59
Adam Smeták

Další rozvolnění: Od 10. května otevřou maloobchody, tatérské salony, solária i zastavárny

Další rozvolnění: Od 10. května otevřou maloobchody, tatérské salony, solária i zastavárny
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Vláda představila, jak by měla vypadat další série rozvolnění.

Kromě maloobchodů se od 10. května otevřou také řemeslné služby, půjčovny, překladatelské služby, zprostředkování, provoz solárií, péče o děti, cestovní kanceláře, dražby, zastavárenská činnost, vydavatelství, kopírovací práce, provoz lanovek, tetování a další. Dnes o tom na svém jednání rozhodla vláda. Na Twitteru o tom informoval ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Krom toto bude od 10. května nutné nosit ochranu dýchacích cest venku jen tam, kde dochází na stejném místě a ve stejný čas k přítomnosti alespoň dvou osob vzdálených od sebe méně než 2 metry (nejedná-li se o členy domácnosti). „Je to tedy návrat k praxi, která tu byla třeba na podzim,“ uvedl k tomu ministr zdravotnictví Arenberger (za ANO).

Doporučeno
Němce omylem naočkovali pětinásobnou dávkou vakcíny Němce omylem naočkovali pětinásobnou dávkou vakcíny 2. května 2021 v 18:20

Od 10. května se otevřou školy kromě těch na Vysočině, na Zlínsku a v Jihočeské kraji. „Nemůžeme tam rozvolnit komplet. Ve zbývajících krajích se bude otvírat, jak jsme zvyklí. Na vysoké školy by se měli vrátit studenti na klinickou praxi, budou probíhat také zkoušky,“ řekl Arenberger. Od středy se otevře nová skupina pro registrování na očkování (od 50 let) a otevírat by se měla nová každý týden.

„Lidé očkování proti nemoci Covid-19, kteří se vracejí do Česka, se mohou prokázat certifikátem získaným v ČR a nemusí jít na PCR testy,“ uvedl dále ministr zdravotnictví.

plán
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Doporučeno
Očkování v krajích: V Praze dostalo vakcínu více než půl milionu lidí, nejméně očkovaných je ve Středočeském kraji Očkování v krajích: V Praze dostalo vakcínu více než půl milionu lidí, nejméně očkovaných je ve Středočeském kraji 3. května 2021 v 15:47
Domů
Sdílet
Diskuse