Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2021 14:43
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Od pondělní půlnoci se spustí rezervace k očkování pro věkovou skupinu 45+, oznámil Babiš

Od pondělní půlnoci se spustí rezervace k očkování pro věkovou skupinu 45+, oznámil Babiš
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS
Uložit Uložené

Plně naočkováno je už 1 056 946 osob.

Od pondělní půlnoci se budou moci k očkování proti koronaviru registrovat osoby starší 45 let. Ve videu na svém twitterovém účtu to oznámil premiér Andrej Babiš (ANO) z pražské haly O2 universum. 

„Zrychlujeme. Zítra na Radě pro zdravotní rizika jsem přesvědčen, že rozhodneme o otevření nové věkové kategorie 45+. Od pondělí 10. května od půlnoci. Tak prosím, registrujte se, rezervujte a očkujte se. Je to strašně důležité pro návrat do normálu,“ řekl Babiš.

Původně předseda vlády mluvil o tom, že spuštění registrace pro novou věkovou skupinu by se mělo spustit až ve středu.

Doporučeno
Piráti a STAN první, ANO až na třetím místě. Takto vypadá nový volební model Piráti a STAN první, ANO až na třetím místě. Takto vypadá nový volební model 9. května 2021 12:40

Podle dat ministerstva zdravotnictví bylo za včerejší den vykázáno 29 623 očkování. Celkově již bylo podáno 3 628 177 dávek. V současné době už 1 056 946 osob obdrželo obě dávky vakcíny a očkování je tak u nich považováno za ukončené. V Česku se očkuje látkami Pfizer/BioNtech, AstraZeneca, Johnson & Johnson a Moderna.

Domů
Sdílet
Diskuse