Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2021 7:35
Čas čtení 0:51
Adam Novosad

Nech se naočkovat a vyhraj 1 milion dolarů. Americký stát originálně motivuje lidi v době, kdy zájem o očkování klesá

Nech se naočkovat a vyhraj 1 milion dolarů. Americký stát originálně motivuje lidi v době, kdy zájem o očkování klesá
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
NEWS
Uložit Uložené

Ve Spojených státech amerických postupně klesá zájem o očkování.

Úvodní očkovací šílenství ve Spojených státech amerických pomalu ustává, a tak s klesajícím zájmem o očkování vznikají originální způsoby, jak lidi přitáhnout do očkovacích center.

Guvernér státu Ohio Mike DeWine se se svým nápadem zařadil na vrchol pomyslného žebříčku kreativních způsobů, jak motivovat své obyvatele – pěti lidem umožní vyhrát 1 milion dolarů, informuje The Guardian.

Doporučeno
Přehledně: Jak se šíří nákaza koronavirem ve tvém kraji Přehledně: Jak se šíří nákaza koronavirem ve tvém kraji 13. května 2021 16:21

Stát spouští loterii, jejíž podstatou bude vylosování pěti výherců, kteří získají finanční odměnu za úspěšné absolvování očkování. Guvernér DeWine oznámil, že Ohio bude za účastníky loterie považovat každého občana státu, který obdržel alespoň jednu dávku vakcíny.

Losování se uskuteční prostřednictvím oficiálního seznamu obyvatel, odkud systém náhodně vytáhne pět jmen.

Očkovanie
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Mike DeWine se na Twitteru zamýšlel nad kritikou, kterou tento nápad určitě schytá. „Vím, že někteří si řeknete: DeWine, ty jsi blázen!“ konstatoval v příspěvku. Nápad vylosovat jména nových milionářů může být podle něj pro kritiky mrháním peněz, ale skutečným mrháním a ztrátou je každý další ztracený život v důsledku této pandemie.

Odměna ve výši jednoho milionu dolarů nebude jedinou motivací pro očkované lidi. Americké úřady tento týden schválily použití vakcíny Pfizer pro věkovou kategorii dětí od 12 do 17 let, a tak stát Ohio vymyslel, jak oslovit i teenagery.

Jednomu z očkovaných dětí, které systém náhodně vybere, stát zaplatí celé čtyřleté studium na vysoké škole spolu s náklady na internát či učebnice.

Domů
Sdílet
Diskuse