Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2021 8:22
Čas čtení 1:20
Adam Smeták

Vezměte registraci k očkování útokem, vyzval Babiš. Pak systém spadl

Vezměte registraci k očkování útokem, vyzval Babiš. Pak systém spadl
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Systém registrace k očkování nefungoval zhruba 50 minut.

Registrační systém pro očkování proti nemoci Covid-19 po půlnoci z neděli na pondělí asi na 50 minut spadl. Nejprve nebylo možné vůbec webové stránky otevřít, následně byly problémy i s SMS zprávami s PIN kódy. K výpadku došlo poté, co se otevřela registrace pro skupinu lidí nad 40 let a poté, co je premiér Babiš (ANO) vyzval, aby ji vzali útokem

Tým Chytré karantény, která za registrační portál zodpovídá, se v brzkých ranních hodinách za výpadek omluvil. Doplnil, že se k sedmé hodině ranní registrovalo 34 000 osob a že problém je již vyřešen. 

Doporučeno
Andrej Babiš ml. pro Forum 24: Můj otec je sadista a srab. Nezaslouží si, aby ho měl kdokoliv rád Andrej Babiš ml. pro Forum 24: Můj otec je sadista a srab. Nezaslouží si, aby ho měl kdokoliv rád 16. května 2021 18:28

Výpadek nastal po půlnoci, zřejmě kvůli náporu zájemců o očkování. Stránka prvně nefungovala, poté přišla SMS s PIN, ale nebylo kam údaje vyplnit. Některým uživatelům se stránka načetla, ale nepřišla jim SMS s kódem. Posléze celý systém spadl a vyskočila hláška o údržbě systému. Problémy trvaly zhruba do 00:50.

Registrační systém se v noci z neděli na pondělí otevřel k očkování pro osoby starší 40 let. Tato skupina (40-44 let) čítá v Česku více než 923 000 osob. Dosud mohly být očkovány jen v případě, že pracovaly ve školství,  zdravotnictví, sociálních službách nebo kritické infrastruktuře nebo se léčili z chronické nemoci. Téměř 59 tisíc z nich má proto již dokončené očkování.

Doporučeno
Kdo usedne na Hrad v roce 2023? Kandidaturu zvažuje těchto 10 osobností Kdo usedne na Hrad v roce 2023? Kandidaturu zvažuje těchto 10 osobností 12. května 2021 16:18

Čtyřicátníci zřejmě vzali na slovo výzvu premiéra Babiš, který v neděli večer občany vyzval, ale registraci vzali útokem. Jako další skupina je přitom uvažována už ta od 16+. Systém by tak pravděpodobně čekal ještě větší nápor než ten, který v noci z neděle na pondělí neustál.

Domů
Sdílet
Diskuse