Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2021 8:58
Čas čtení 0:42
Viktor Kniš

Velryba téměř spolkla potápěče: Najednou byla tma, pak mě vymrštila do vzduchu a byl jsem volný

Velryba téměř spolkla potápěče: Najednou byla tma, pak mě vymrštila do vzduchu a byl jsem volný
Zdroj: Unsplash/Todd Cravens/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Profesionálního lovce Michaela Packarda se pokusila spolknout velryba. Popsal, co v ústní dutině savce zažil.

56letého lovce humrů Michaela Packarda ze státu Massachusetts v pátek spolkla velryba. Keporkak neboli plejtvák dlouhoploutvý napadl zkušeného profesionála přibližně 14 metrů pod hladinou. „Zničehonic jsem ucítil, jak do mě cosi narazilo, a pak jsem uviděl tmu,“ uvedl Packard pro lokální portál Cape Cod Times, který zveřejnil i jeho fotografii z nemocnice. Když byl v ústní dutině velryby, cítil, že se pohybuje, a zároveň cítil, jak plejtvák napíná svaly.

Doporučeno
10 historických fotografií: za Ježíše v moči mu vyhrožovali smrtí, Afričana v zoo vystavovali s opicemi 10 historických fotografií: za Ježíše v moči mu vyhrožovali smrtí, Afričana v zoo vystavovali s opicemi 9. června 2021 9:28

Nejprve si myslel, že ho napadl žralok, uvědomil si však, že necítí žádnou bolest, kterou by mu způsobily ostré zuby. První myšlenky byly přirozené – očekával, že toto je jeho konec, že ​​je mrtvý. Myslel na své dva syny, kteří mají 15 a 12 let.

Domů
Sdílet
Diskuse