Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2021 18:07
Čas čtení 0:43
Viktor Kniš

Němečtí vojáci zpívali rasistické a antisemitské písně. Za party v Litvě je čekají tresty

Němečtí vojáci zpívali rasistické a antisemitské písně. Za party v Litvě je čekají tresty
Zdroj: Unsplash/Simon Infanger/volně k užití (ilustrační fotografie)
NEWS
Uložit Uložené

Němečtí vojáci v Litvě zpívali během dubnového večírku v hotelu v regionu Rukla rasistické a antisemitské písně. Kromě toho jsou obviněni i ze sexuálního obtěžování.

Německá ministryně obrany Annegret Kramp-Karrenbauer v úterý přislíbila přísné tresty pro vojáky Bundeswehru nasazené v Litvě v rámci mise NATO, pokud se potvrdí obvinění ze zpívání rasistických a antisemitských písní. Informovala o tom agentura AFP.


„Ať se stalo cokoliv, je to nepřijatelné,“ uvedla šéfka resortu obrany. Dodala, že všichni ti, kteří jsou do tohoto incidentu zapleteni, budou stíháni a potrestáni.

Doporučeno
Toto je 5 silných extremistických skupin střední Evropy. Nenávidí liberály, uprchlíky, LGBT a systém. Jak moc jsou nebezpeční? Toto je 5 silných extremistických skupin střední Evropy. Nenávidí liberály, uprchlíky, LGBT a systém. Jak moc jsou nebezpeční? 12. června 2021 14:31


Webová stránka týdeníku Spiegel v pondělí informovala, že němečtí vojáci v Litvě zpívali během dubnového večírku v hotelu v regionu Rukla rasistické a antisemitské písně. Kromě toho jsou obviněni ze sexuálního obtěžování. Oběťmi incidentu se podle stanice Deutsche Welle stalo několik vojáků, přičemž jeden z nich potřeboval pomoc psychologa a poslali jej zpět do Německa, uvedla litevská rozhlasová stanice LRT.

Domů
Sdílet
Diskuse