Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2021 17:31
Čas čtení 0:43
Kamila Šebestová

Mladým Američanům nestačí ani 100 000 dolarů ročně, žijí prý od výplaty k výplatě

Mladým Američanům nestačí ani 100 000 dolarů ročně, žijí prý od výplaty k výplatě
Zdroj: Unsplash/Joshua Rondeau/volně k užití
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Američtí mileniálové si stěžují. Plat ve výši sto tisíc ročně jim prý nestačí, žijí od výplaty k výplatě.

Američtí mileniálové jsou nespokojeni se svým platem. Až 60 procent z nich tvrdí, že žije od výplaty k výplatě. Vydělávají okolo 100 000 dolarů ročně, což je v přepočtu přibližně 2,1 milionu korun. Mnozí z nich chtějí žít pohodlně a nákladně, ale při ročním platu ve výši 100 000 dolarů se cítí konstantně bez peněz. To, co by u nás stačilo na pohodlný život, v Americe není dost.

Výzkumu společnosti LendingClub se zúčastnilo 28 000 mladých Američanů. Podle deníku Insider rozhoduje i životní styl. Často jde o lidi, kteří chtějí žít „na vysoké noze“, ale nevydělávají ještě tolik, aby si to mohli dovolit. Je pro ně těžké šetřit si peníze a zacházet se svým platem. Celý život mohli hodně utrácet, ale najednou si nedokáží své finance rozvrhnout a kontrolovat sami. Proto opravdu žijí od výplaty k výplatě. 

Na druhé straně je podle ekonomů ve hře i hodnota peněz. Částka sto tisíc dolarů ročně podle nich už není to, co bývala. Dnes se lidé, kteří vydělávají sto tisíc ročně, považují za střední třídu. Pokud musí mladý člověk splácet vysokoškolskou půjčku, platit nájem a případně ještě živit dítě, opravdu si musí finance dobře spravovat.

Doporučeno
Maďarská vláda může dětem na školách zakázat číst Shakespeara, jeho díla totiž zobrazují homosexualitu Maďarská vláda může dětem na školách zakázat číst Shakespeara, jeho díla totiž zobrazují homosexualitu 21. června 2021 11:40
Domů
Sdílet
Diskuse