Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2023 11:28
Čas čtení 2:21
Ilona Hobzová

Toto jsou nejoblíbenější česká piva podle turistů. Je mezi nimi i tvoje?

Toto jsou nejoblíbenější česká piva podle turistů. Je mezi nimi i tvoje?
Zdroj: Unsplash/Fábio Alves
GASTRO ČESKÉ PIVO ČESKO ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Lidé ze zahraničí tentokrát zvolili osm nejpopulárnějších českých piv. Které vyhrálo?

Ať už se nám to líbí, nebo ne, Česko je národem piva. Obyvatelstvo naší republiky je často schopno se do krve pohádat o tom, které pivo je vlastně nejlepší a které naopak vůbec nestojí za to. Teď se do diskuze přidali taky zahraniční turisti a turistky, jejichž názory dal dohromady oblíbený gastronomický server Taste Atlas. Koukni se, kterých osm piv mají cizinci a cizinky nejradši, a dej nám vědět, jestli je mezi nimi i to tvoje.

Gastrožebříčky na uživatelské platformě Taste Atlas jsou založené na hodnocení lidí ze zahraničí. Server do hodnocení počítá pouze skutečné uživatele, hodnocení botů nebo lokálních patriotů vyřazuje.

8. místo

Osmé místo si z hlasování odnesl Březnický ležák. Jediným současným výrobcem tohoto piva je podle serveru Taste Atlas Pivovar Herold Březnice, který ho vaří od roku 1999. Jeho chuť je jemná a typicky hořká, s čistým chmelovým aroma a svěží chutí.

pivo, Herold
Zdroj: Flickr/Bernt Rostad/volně k užití

7. místo

„Starobrno mi chutná, vyrábíme velmi kvalitní pivo, nevím, proč se o něm dělají vtipy,“ sdělila v nedávném rozhovoru ředitelka pivovaru Starobrno Klára Konupčíková. Může ji tak těšit, že u zahraničního návštěvnictva je Starobrno sedmé nejoblíbenější. Jak server Taste Atlas upozorňuje, Starobrno se vyrábí z odrůd chmele Žatecký poloraný červeňák a Magnum a má jemné chmelové aroma.

Doporučeno
5 údajně nejlepších minipivovarů v Brně. Navštívit se vyplatí všechny, ale pouze jeden od nás dostal plný počet 5 údajně nejlepších minipivovarů v Brně. Navštívit se vyplatí všechny, ale pouze jeden od nás dostal plný počet 9. října 2022 14:30
7. místo: Starobrno.
7. místo: Starobrno. Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Politikaner/volně k užití
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 7
Domů
Sdílet
Diskuse