Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. dubna 2024 10:30
Čas čtení 3:46
Tereza Šnajdrová

Ovládla Coachellu i srdce jednoho z nejžádanějších herců současnosti. Kde se vzala Sabrina Carpenter?

Ovládla Coachellu i srdce jednoho z nejžádanějších herců současnosti. Kde se vzala Sabrina Carpenter?
Zdroj: Hollywood Records/volně k použití
HUDBA HUDBA SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Je mladá, je talentovaná, je úspěšná. Tohle je Sabrina Carpenter, Disney hvězdička, o níž v posledních týdnech mluví téměř celý svět.

V showbyznysu se snažila prosadit už od útlého věku, ale dlouhá léta se jí to nedařilo. Sabrina Carpenter se ale nevzdala. Zatnula zuby, dál pracovala na sobě i své tvorbě a nyní konečně sklízí ovace, které si zaslouží. Musel*a bys žít pod kamenem, aby tě jméno Sabrina Carpenter minulo, a my ti popíšeme, kde se tato hvězda vzala a proč nyní zažívá takový boom. 

Doporučeno
Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká 21. dubna 2024 9:00

Disney hvězdička toužící po slávě

Sabrina Carpenter se narodila v roce 1999 a již od útlého věku věděla, že chce být slavná. Když jí bylo deset let, začala na YouTube zveřejňovat covery písní od Adele nebo Christiny Aguilery, a svého otce dokonce přiměla, aby pro ni postavil amatérské nahrávací studio. Na YouTube Sabrina sice měla pár fanoušků a fanynek, ale žádného velkého úspěchu se jí nedostalo. 
 
V roce 2009 se proto přihlásila do pěvecké soutěže The Next Miley Cyrus Project, kterou pořádala sama Miley, a v ní se umístila na hezkém třetím místě. To ale Sabrině nestačilo.
 
Zabrousila proto k herectví a už ve 12 letech si zahrála v kriminálním seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti. Její andělská tvář a roztomilost ji následně přivedly do Disney Channelu, kde Sabrina získala hlavní roli v komediálním seriálu Riley ve velkém světě a v dobrodružné komedii Noční dobrodružství: Chůvy v akci.
 
Hereckou kariéru měla slušně našlápnutou, ale stále ji to táhlo k hudbě. Když jí bylo 15 let, podepsala proto smlouvu s labelem Hollywood Records a pod jeho záštitou vydala svůj debutový singl Can’t Blame a Girl for Trying. Krátce po něm jí pak vyšlo stejnojmenné EP a tři studiová alba, která konečně začala slavit úspěch. Sabrina se dostala na přední příčky amerického žebříčku Dance Club Songs.

sabrinacarpenter
Zdroj: TASR/Evan Agostini/Invision/AP

Z ložnice až na pódia s Taylor Swift

Jak asi tušíš, Sabrina Carpenter je pracovitá a jde si tvrdě za svým. Ačkoli se pár týdnů držela ve vedení žebříčků, po několika měsících jako by na ni svět zase zapomněl. Cílevědomá dívka se proto vrátila na televizní obrazovky a zahrála si v celovečerních filmech Nenávist, kterou jsi probudil, Oblaka nebo třeba v seriálu Tall Girl, který vznikl pod taktovkou Netflixu a na kterém se Sabrina podílela i produkčně. 
 
Před třemi lety pak umělkyně nad Hollywood Records zlomila hůl a upsala se Island Records. Chytila nový dech. Vydala singl Skin, který se umístil v žebříčku Billboard Hot 100, pátou studiovku Emails I Can’t Send a najednou o ní mluvil téměř celý svět. Kdo je Sabrina Carpenter? Kde se vzala?
 
Jejího úspěchu si dokonce všimla i v současnosti nejúspěšnější zpěvačka Taylor Swift, která v roce 2023 vyjela na turné Eras Tour a světe, div se – Sabrinu si vzala s sebou jako předskokanku. „Je to můj splněný dětský sen,“ komentovala příležitost zpěvačka.
 
A Taylor Swift nebyla jediná, kdo si této vycházející hvězdy všiml…

Doporučeno
Kosmetické novinky: Jarní paletka očních stínů za 260 korun, virální balzámy na rty a séra Glow Recipe v Česku Kosmetické novinky: Jarní paletka očních stínů za 260 korun, virální balzámy na rty a séra Glow Recipe v Česku 5. dubna 2024 13:00

Kritika kvůli vztahu s hvězdou ze Saltburn

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 158703 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč je kontroverzní Sabrinin milostný vztah.
  • Jak fanoušci reagovali na její flirtování na Coachelle se slavným hercem.
  • Jak se Sabrině dařilo na Coachelle na stagi.
  • Přináší feminismus do muži ovládaného hudebního průmyslu a fandí queer lidem. Proč se nám Sabrina tak líbí.
Zpět
Sdílet
Diskuse