Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. května 2024 v 7:33
Čas čtení 1:05
Veronika Ábelová

Tohle jsou zatím tři nejlepší filmy za rok 2024, které stojí za to vidět. Duna nevyhrála

Tohle jsou zatím tři nejlepší filmy za rok 2024, které stojí za to vidět. Duna nevyhrála
Zdroj: Warner Bros./ propagační materiál
FILMY A SERIÁLY DUNA 2 FILM FILMY 2024
Uložit Uložené

Blíží se sice teprve polovina roku 2024, ale v kinech už sklidily velký úspěch nově vydané filmy. My ti přinášíme tři nejlepší.

Magazín Time Out vytvořil žebříček dosud nejlepších filmů za rok 2024. Do top 10 se dostaly snímky Všichni moji cizinci, Umění jíst a milovat, Já Kapitán, Rivalové, Železní bratři, Zimní prázdniny a Evil Does Not Exist

Doporučeno
Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem? Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem? 28. února 2024 v 15:30

Pojď se teď s námi blíže podívat na top 3:

3. Duna 2

Očekávané pokračování prvního dílu Duny režiséra Denise Villeneuva přidává do budování světa a galaktických plánů morální složitost a obří pouštní bitvy. V druhém díle se Paul Atreides spojí s Chani a Fremeny a vydá se na válečnou stezku s cílem pomsty proti spiklencům, kteří zničili jeho rodinu.

Musí se rozhodnout mezi svou životní láskou, osudem vesmíru a jeho strašlivou budoucností, kterou dokáže předpovědět jenom on sám. Nejde opomenout ani hvězdné obsazení s Timothém Chalametem a Zendayou v hlavních rolích.

2. Chudáčci

Film, který získal 11 nominací na Oscara, je adaptací kultovního románu skotského spisovatele Alasdaira Graye z roku 1992. Chudáčky režíroval Jorgos Lanthimos a hlavní roli ztvárnila Emma Stone. Snímek přináší neuvěřitelný příběh o mladé ženě jménem Bella Baxter, kterou k životu vrátil geniální a nekonvenční vědec doktor Godwin Baxter.

Doporučeno
VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback 17. dubna 2024 v 13:22

Bella touží po zkušenostech a poznání a uteče s mazaným a zhýralým právníkem Duncanem Wedderburnem napříč kontinenty. Napříč předsudkům své doby se Bella zasazuje o rovnoprávnost a svobodu.

1. Zóna zájmu

Film režiséra Jonathana Gatzlera nabízí příběh Rudolfa, Hedwigy a jejich dětí, kteří žijí v domě s krásnou zahradou. Každý den slaví společnou večeří, vzpomínají na Itálii, užívají si čas v přírodě a s přáteli. Za zdmi jejich domova se však ozývají znepokojivé zvuky a občas něčí zoufalý křik. Rudolf je totiž velitelem koncentračního tábora v Osvětimi. Mrazivý snímek získal Velkou cenu na festivalu v Cannes. 

Domů
Sdílet
Diskuse