Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2021 11:21
Čas čtení 2:53
Vojtěch Vanda

VIDEO: V centru Prahy se střílelo. Pracovnici úřadu práce mohl postřelit šedesátník, který je hledaný za poleptání ženy chemikálií

VIDEO: V centru Prahy se střílelo. Pracovnici úřadu práce mohl postřelit šedesátník, který je hledaný za poleptání ženy chemikálií
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Policie nyní po střelci pátrá.

Pokud se pohybuješ v centru Prahy, dbej zvýšené opatrnosti. Policie informovala o úterní střelbě na ulici Bělehradská mezi městskými částmi Praha 2 a 4. Motiv střelby není zatím známý, jelikož střelec mužům zákona momentálně uniká. Výsledkem přestřelky měla být jedna zraněná osoba. Případ nadále sledujeme a aktualizujeme.

Doporučeno
Počty nakažených v Česku přestaly klesat. Reprodukční číslo se blíží hodnotě 1 Počty nakažených v Česku přestaly klesat. Reprodukční číslo se blíží hodnotě 1 29. června 2021 10:25

Policie o střelbě krátce informovala na Twitteru. Čtvrt hodiny před polednem policisté podali první předběžné informace. „Podle prvotních informací útočník střelil pracovnici úřadu práce. Poškozená byla se zraněním odvezena do nemocnice. Nyní probíhá pátrání po pachateli, který je ve věku okolo 60 let, má černou tašku přes rameno a na hlavě kšiltovku,“ uvádí na Twitteru. 

REFRESHER získal video přímo ze zásahu na Bělehradské, na němž je vidět, jak se na místo sjíždí po zuby ozbrojení policisté a záchranná služba. Jeho autorkou je Barbora Šnajdrová. Policisté momentálně ulici Bělehradskou uzavřeli.

Se záběry s místa se na sociálních sítích dělí i další lidé. Pod policejní příspěvek na Twitteru sdílel fotku muž, podle něhož takový zásah ještě na ulici Bělehradská nebyl. Později uživatelé sdíleli další fotografie z dění na místě.

Krátce před polednem policie posílila své jednotky o další zahalené muže se samopaly. Na místo dokonce dorazil vrtulník. REFRESHERu poskytla video Barbora Šnajdrová.

Deset minut před dvanáctou sdíleli policisté video, v jehož popisku upozorňovali na přítomnost vrtulníku na místě. Po zuby ozbrojení policisté pak mají být členové Útvaru rychlého nasazení, kteří podle snímků momentálně zasahují v budově úřadu práce na  Bělehradské ulici. 

Doporučeno
Policisté pátrají po nebezpečném muži z Prahy. Na ženu zaútočil leptavou látkou Policisté pátrají po nebezpečném muži z Prahy. Na ženu zaútočil leptavou látkou 29. června 2021 12:04

V poledne přišla policie s vyšetřovací verzí, která se pojí s jiným dnes zveřejněným případem. Domnívá se, že „šedesátník s čepicí“, jak identifikovala střelce, by mohl být Jiří Dvořák, kterého hledá kvůli jiném případu. Jak jsme tě informovali, Dvořák je hledán kvůli tomu, že měl ve středních Čechách poleptat ženu chemikálií a následně zranit policistu nástražným zařízením, které měl v bytu v Libni, kde jej policisté přijeli hledat. Podrobnosti najdeš zde

Ve 12:30 bylo potvrzeno úřadem práce, že postřelenou ženou je zaměstnankyně kontaktního pracoviště v Bělehradské. Informovala o tom ČT24. Zaměstnancům na místě pomáhají psychologové. 

Policisté následně vyzvali veřejnost, aby jim s hledáním pachatele pomohla. „Prosíme řidiče, kteří okolo tři čtvrtě na jedenáct projížděli po Bělehradské ulici a mají ve vozech palubní kamery, aby se ozvali na linku 158. Ať se nám ozvou i případní svědci, kteří se v uvedený čas pohybovali v okolí a k případu mají jakoukoliv informaci,“ prosili. 

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Kolem půl třetí odpoledne se objevily další zprávy s detailnějším popisem muže. Policie zveřejnila popis jeho oblečení. „Naposledy měl na sobě světlemodrou kostkovanou košili, světlé kraťasy, na hlavně černou kšiltovku s červeným kšiltem a na zádech černý batoh,“ uvedla na Twitteru. Muž měl mít dále bílé boty a vysoko vytažené bílé ponožky. Levé lýtko má mít ovázané obvazem.

Podle informací CNN Prima NEWS by měli policisté v souvislosti s tímto případem zasahovat v Holešovicích. 

Po třetí hodině odpoledne zveřejnila policie zprávu, že muž, jenž měl střílet v Bělehradské ulici, se po akci dokonce stihl převléknout. Měl si přijít do jednoho z obchodů a tam si koupit nové oblečení. Policisté zveřejnili video z kamer, kde má být jeho nové oblečení vidět. 


 Kvůli této mimořádné situaci oznámil pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti), že se uzavírají všechny budovy magistrátu, a že poskytují veškeré záběry z kamer policii. Vyzval také všechny k Pražany k opatrnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse