Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. července 2021 8:17
Čas čtení 1:13
Ondřej Jarůšek

VIDEO: V tento moment si Conor McGregor zlomil nohu. Trenér hvězdy popsal, co se přesně stalo

VIDEO: V tento moment si Conor McGregor zlomil nohu. Trenér hvězdy popsal, co se přesně stalo
Zdroj: Getty Images/Stacy Revere
SPORT CONOR MCGREGOR UFC
Uložit Uložené

Deset sekund před koncem prvního kola si McGregor zlomil nohu. Podle trenéra se to stalo proto, že soupeře trefil do lokte.

Hvězdný zápasník Conor McGregor ve svém posledním zápase utrpěl asi nejhrozivější zranění dosavadní kariéry. Deset sekund před koncem prvního kola očekávané bitvy s Američanem Dustinem Poirierem si slavný Ir zlomil nohu, boj tak byl v jeho neprospěch ukončen a z klece musel rovnou putovat do nemocnice na operaci.

Zprvu však nebylo zcela jasné, kdy a jak přesně k děsivé fraktuře došlo, světlo do této otázky však vnesl McGregorův trenér John Kavanagh. Toho vyzpovídala reportérka UFC Laura Sanko, které kouč irské hvězdy prozradil, že ke zranění došlo poté, co se Conor pokusil o tzv. teep kick, ale jeho noha narazila do lokte soupeře.

Doporučeno
Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem 6. července 2021 8:00
conor mcgregor
Zdroj: Getty Images/Stacy Revere

„Kopnul leg-kick, povolil si a pak kopnul teep kick, což je technika, kterou jsme do boje rozhodně chtěli zařadit,“ vysvětluje Kavanagh. Podle něj se Conor pokoušel svou zadní (tedy levou) nohou trefit Poiriera do oblasti jater, což prý právě kvůli pozici soupeřových loktů funguje lépe v případě, kdy druhý bojovník stojí v tradičním postoji jako pravák (s levou nohou vepředu a pravou rukou vzadu).

V osudný okamžik ale Poirier stál v obráceném guardu stejně jako Conor, pravý loket měl více vystrčený a tím pádem bylo vyšší riziko, že se do něj Conor trefí. A přesně to se taky stalo. Kavanagh taky dodává, že správně by se teep kick měl vést horizontálně, Conorovův kop prý ale spíše připomínal techniku z karate jako kdyby se pokoušel zespoda zabodnout nohu Dustinovi do břicha. Souhrou těchto okolností tak nakonec došlo ke zlomenině. 

Doporučeno
VIDEO: UFC bojovník šokoval diváky, na svého soupeře skočil salto VIDEO: UFC bojovník šokoval diváky, na svého soupeře skočil salto 11. července 2021 13:28

„Když si to pustíte, tak uvidíme, kde přesně k tomu došlo,“ dodává Kavanagh. Zpomalené záběry osudného momentu sdílel na sociálních sítích také známý komentátor Joe Rogan. Na nich je dobře vidět vše, co Kavanagh v rozhovoru s Laurou Sanko popsal. Po zmíněném teep kicku McGregor na nohu ještě došlápl, ale když na ni znovu přenesl váhu po další kombinaci úderů, nevydržela a zlomila se.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Joe Rogan (@joerogan)

Domů
Sdílet
Diskuse